Eerste potplantenkweker over op Florinet

Star Roses is de eerste potplantenkweker die haar product aanbiedt via Florinet. Alle orders worden via Florinet verwerkt en vertaalt naar duidelijke taken voor alle betrokken medewerkers. Er staat een stevige basis met veel mogelijkheden in de toekomst. 

 

In het derde kwartaal van 2020 zat Marien Kuijntjes van Florinet voor het eerst samen met Star Roses. Marien: ‘Het was het begin van een leuke, intensieve samenwerking. Ons platform werd tot dat moment alleen gebruikt in de bloementeelt. Maar onze stevige, veelzijdige basis is ook heel geschikt voor andere productgroepen. In het tweede kwartaal van 2021 zijn we de implementatiefase ingegaan en een jaar na onze eerste gesprek werkt Star Roses volledig met Florinet. De eerste potplantenkweker in Florinet is een feit!’

 

Geheugen van een olifant

Arjan Kolbach is hét aanspreekpunt bij Star Roses. Het bedrijf produceert 20 miljoen potrozen per jaar voor vele klanten overal in Europa. Als we hem vragen naar de situatie vóór Florinet en de situatie daarna, komt een harde lach. ‘Wat een stress was het altijd! Heel veel kladpapiertjes, mappen vol met orders met weektabbladen, een hooiberg van notities, mailings en contracten… Het gezegde ‘een geheugen als een olifant’ was op mij wel toepasbaar. Elke dag rijden er zes volle vrachtwagens het terrein af, en we hoopten elke keer maar dat alles klopte.’

 

Win-win

‘Florinet zorgt voor rust en overzicht, dat zul je begrijpen’, vervolgt Arjan zijn verhaal. ‘Het is ontzettend belangrijk dat je als ondernemer er klaar voor bent om volledig digitaal te werken. Zorg ervoor dat je personeel deze digitale wereld zich eigen kan maken. Daar heeft iedereen baadt bij. Zo kan het verkoopteam de order veel beter afstemmen en heeft de orderverwerker overzicht in de concrete verwachtingen. En de collega’s in de kwekerij weten realtime welke producten en kleuren nodig zijn, zodat men hier qua interne logistiek rekening mee kan houden. Een win-win situatie.’

 

Teamspirit

Elk bedrijf vraagt wat maatwerk. Maar een andere productgroep vraagt meer. Arjan: ‘De medewekers van Star Roses en Florinet trekken als team op. Ik zie de samenwerking met Florinet als en partnership waar we constant samen blijven optrekken. We zijn nooit uitontwikkeld en gaan steeds efficiënter werken. Het serviceniveau naar onze klanten wil ik jaarlijks optimaliseren, dat is alleen samen met Florinet mogelijk!

 

StarRoses

Arjan Kolbach